Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J81a53n 48R34i70c76h95t62e10r

7. 12. 2018 12:04

Nejsem odborník, ale nestačilo by postavit elektrické ohradníky s patřičnými cedulkami, aby se do nich nezamotali lidi?

0 2
možnosti
Foto

To je vidět, že nejste odborník.

Mimo to jak vysoko dokáže vlk skočit, jak se dokáže podhrabat jak chcete ohradit-neprůchodně pro vlka tisíce hektarů a když to uděláte jak budou migrovat ostatní zvířata, které pohyb potřebují?

2 0
možnosti
Foto

Pokud je nějaký druh u nás přemnožen, tak jsou to pitomci.

2 0
možnosti
Foto

V novinách byl rozhovor se sedlákem z Beskyd, který vlastní velké stádo ovcí. Na dotaz, co říká, že se v lesích se objevují vlci, tak na to řekl. Vlk do přírody patří. Reguluje stav zvěře, která je u nás silně přemnožená a nemá v přírodě žádného přirozeného nepřítele a chová se nepřirozeně. Přichází až k lidským obydlím z člověka nemá strach. My, co chováme ovce a jiná domácí zvířata se musíme naučit žít s vlky, tak jak to dělali naši předci. To znamená, ovce na noc zahánět do ohradníků, pořídit si pastevecké psy.

6 0
možnosti
ES

Můj děda vždycky říkal, že největším škůdcem lesa je myslivec a lufťák

5 0
možnosti
Foto

A Lesní správa. A nezapomeňte na zemědělce a různé chemické přípravky - kvůli nim prakticky zmizela drobná zvěř.

0 1
možnosti
ŠM

Máme vlky-vybijeme je,máme medvěda-zabijeme ho,máme vydry a bobry vyhubíme je... a co dál????? kdo nám dal právo je likvidovat????

5 1
možnosti
VB

S těmi bobry - na našem území byli vyhubeni několikrát a asi se ví proč - je dobré si k tomu něco zjistit. A nejedná se o vyhubení, ale regulaci. Je to podobné jako s kormorány - dříve přísně chránění, a dnes:

https://budejovice.idnes.cz/kormorani-vyziraji-jihoceske-rybniky-dx7-/budejovice-zpravy.aspx?c=A160323_104759_budejovice-zpravy_khr

1 1
možnosti
ŠM

až v lesích dojde zvěř, budou se střílet myslivci!

2 0
možnosti
JH

Mrkl jsem, jestli se už teď objevilo v diskusi zaklínadlo "panelák", nebyl jsem zklamán, je tam:-). Coby jediná záchrana pro ty, co chtějí vlky zlikvidovat, leč bohužel schází jim argumenty, protože těžko operovat s nebezpečností vlka, když třeba na Slovensku je pravděpodobnější, že vás zasáhne meteorit než že vás uloví vlk. :-)

2 0
možnosti
VB

Za normálních podmínek snad máte pravdu, ale v hustě obydlených oblastech vlk být opravdu nemusí. A s tím meteoritem to taky nesedí:

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/551289/vlk-u-slovenskych-hranic-pokousal-dve-deti-uz-drive-napadl-zenu-ve-vsi.html

0 0
možnosti
DR

Regulovat by se měli především ti "bouchalové" poněvadž většina je tam pouze proto aby si na podzim zastřílela namísto divočáků kteří jsou přemnožení hlavně na zajíce nebo srnky a pak chl.....a v hospodě.

3 0
možnosti
PK

...ano , ulovit na Vánoce srnčí , snažit se nepostřelit kolegu myslivce, vyhnat všechny turisty z honitby(honitba= lesy,louky prostě vše 200 m od odbydlené nemovitosti) a radostně Vám zastřelit psa...Lesu zdar ale myslivci pod zem

1 0
možnosti
PJ

P46e74t23r 27J58í95l31e98k

7. 12. 2018 4:57

V současné době, kdy po zániku smrkových monokultur spárkatá zvěř tím, že spase veškeré semenáčky, a brání tak přirozené obnově, je vlk potřeba!

2 0
možnosti
JP

Z paneláku se to kecá. Jste na rozdíl od toho myslivce úplně mimo realitu. Vlk do hustě osídlených oblastí prostě nepatří.

3 5
možnosti

Já jsem včera poslouchal předsedu myslivců, jak lkal o tom, že vlci a vydry nejsou známka toho, že se životní prostředí u nás zlepšuje. Jak prý vlci zabíjejí lesní zvířata, ale jenom trochu se nažerou a jdou znovu lovit. Prý to ani nejsou původní vlci, ale kříženci vypouštění z chovů. A už nám stačili zdecimovat chov muflonů. Nevěřil jsem vlastním uším. Mufloni nemají v naší přírodě co dělat, jsou to akorát zdivočelé domácí ovce z Korsiky. Jsou chováni po celé republice, tak si nějak nedovedu představit, jak by je těch pár desítek vlků, co u nás jsou, dokázalo zdecimovat. Ze slov pana myslivce bylo znát jediné: vlci jim překážejí, protože jim užírají zvířata, po kterých chtějí střílet. Myslivci mají pocit, že dělají něco romantického, ba užitečného. Ale jejich přínos je minimální. Totéž, co dělají (regulace přemnožené zvěře) zvládnou i šelmy. Třeba ti vlci.

16 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 10,55
  • Průměrná čtenost 814x
Mám ráda přírodu, zvířata a cestování - to vše se snažím zachytit na svých fotografiích, které si můžete prohlédnout na mé stránce www.alvapa.cz.

O různých šperkových minerálech si můžete přečíst v mých článcích zde:  http://www.aklapava.cz/blog/

"Krása je všude kolem nás, stačí se umět dívat."